Чому не варто відкладати та потрібно замовити сонячну електростанцію зараз?

Електростанція сонячна для підприємства — це не тільки про економію коштів шляхом переходу на електроенергію власного виробництва, вона відкриває нові можливості для розвитку виробництва.

Замовити сонячну електростанцію та перейти на електроенергію власного виробництва — це не лише можливість заощадити значні кошти, які можна спрямувати на розвиток виробництва чи збільшення виплат акціонерам, чи працівникам підприємства. Зафіксувавши на тривалий час (не менше 30 років — саме стільки зберігають працездатність сучасні сонячні панелі) вартість електроенергії, підприємство отримує можливість спокійно планувати розвиток бізнесу, не побоюючись потрясінь на енергоринку. Крім того, коштом нижчої вартості електроенергії власної генерації (за сьогоднішнього курсу долара 1 кВт-год обійдеться в 0,7-0,8 гривні, для порівняння тариф для комерційних підприємств — не менше 7 грн) продукція отримує конкурентні переваги на ринку.

Окремо необхідно наголосити на необхідності переходу на використання альтернативних джерел енергії для підприємств, що орієнтуються на європейський ринок. Зниження вуглецевого сліду — найважливіша умова для того, щоб відповідати вимогам та стандартам Євросоюзу та уникнути виплати додаткових мит.

Сонячна електростанція: купити на найвигідніших умовах саме зараз

Наразі держава створила досить привабливі умови для переходу на сонячну електрику. Насамперед внаслідок функціонування програми 5-7-9, яка визначає монтаж сонячної електростанції як інвестиції у розвиток виробництва. Тому можна отримати кредит на СЕС під дуже низький відсоток, який, до того ж може бути додатково знижений шляхом відкриття нових робочих місць. З інших переваг також слід зазначити:

  • Можливість оформлення кредиту в гранично стислий термін — сьогодні практично всі великі компанії, які зайняті у сфері альтернативної енергетики, уклали договори про співпрацю з провідними українськими банками. Тому після погодження проєкту та визначення кінцевої вартості весь пакет документів для отримання кредиту може бути узгоджений протягом декількох днів.
  • Кредит на будівництво сонячної електростанції може досягати 5 млн гривень — це дозволяє побудувати СЕС потужністю до 300 кВт — вона оптимально підійде для підприємства, яке споживає до 60000 кВт-год електроенергії в місяць.
  • Як застава за кредитом використовується обладнання для сонячної електростанції.
  • Поєднання низької процентної ставки та високого тарифу для комерційних споживачів дозволяє внаслідок відмови від закупівлі електроенергії погашати не тільки відсотки, а й тіло кредиту.

Сонячна електростанція окупається досить швидко, при будівництві власним коштом «вихід у нуль» відбувайся протягом 2-2,5 років. Навіть після отримання кредиту з нульовим початковим внеском СЕС окупиться за 3-4 роки. А решту часу електростанція сонячна для підприємства (нагадаємо, термін її ефективної експлуатації не менше 30 років) приноситиме чистий прибуток.