Неодимовий магніт: ключові поняття та сфери використання

Неодимовим магнітом називається сплав заліза, бору і неодиму, що дає на виході виріб, що має високу силу тяжіння металів. Для того щоб роз’єднати його з металевою поверхнею, доведеться докласти чимало зусиль. Якщо це вийде, лише шляхом зрушення.

Якщо ви вирішили купити неодимові магниты магазин представить їх у широкому асортименті. Вони продаються як як окремі елементи, а й у складі багатьох виробів, оскільки активно використовують у промисловості та побуті.

Неодимовий магніт купити який можна у вільному продажу не любить високих температур, про що слід знати, так як це може негативно позначитися на його магнітних властивостях. При перегріві, коли температура перевищує допустиму межу, його магнітна сила може бути частково або повністю втрачена. Щоб відновити її, достатньо знизити температуру. Це говорить про те, що добре функціонувати магніт зможе під час створення певних умов експлуатації.

Одночасно, з температурним режимом, слід подбати про обробку виробу від корозії, оскільки у складі магніту міститься метал, схильний до окислювальних процесів.

Область застосування неодимових магнітів: на виробництві

При виготовленні багатьох предметів та побутової техніки використовуються різні метали. Одним із них є неодимовий магніт, який знайшов широке застосування з виробництва. Можна неодимовий магніт купити Київ та використовувати в промисловості:

  • у процесі виготовлення електричних двигунів, генераторів, металошукачів, датчиків (промислових та для використання в побуті) та ін;
  • при виготовленні комп’ютерної техніки та гарнітури. Неодимовий магніт можна зустріти під час виробництва жорстких дисків для комп’ютера;
  • автомобільна промисловість також використовує цей матеріал для різних потреб (склоочисники, підставки та тримачі для телефонів і т.д.);
  • енергетична галузь використовує магніти для виробництва двигунів в електрокарах та виготовленні вітротурбін;
  • медична промисловість застосовує їх при виготовленні діагностичної апаратури;
  • археологи використовують неодимові магніти для пошуку металевих предметів, що мають історичну цінність, що знаходяться під землею або у воді, під шаром мулу та інших відкладень.

Це далеко не повний перелік усіх галузей промисловості, де особливою популярністю користуються неодимові магніти. Список може бути досить довгим навіть без згадки про побутові потреби.