Різновиди швейних голок та поради щодо вибору: на що звернути увагу

Практично будь-який варіант з’єднання тканин вимагає використання ниток та голок. Від цих предметів, правильності їх вибору залежить якість і швидкість процесу. Щоб правильно визначити тип швейної голки, варто використати поради Schmetz – провідного виробника цих виробів.

Різновиди швейних голок

На перший погляд, всі ці робочі інструменти однакові, проте якщо потрібано голки купити для швейних машин, слід звертати увагу на особливості конструкції та призначення. Бувають такі види:

  1. Універсальні, названі так за можливість використання з різними видами тканин та трикотажними виробами. Має гострий кінець, але він не ріже матеріал, що дозволяє створювати акуратні отвори.
  2. Голки Мікротекс створюються з дуже тонким вістрям, щоб вони могли проходити через тканину без пошкодження ниток. Застосовуються до роботи з делікатними матеріалами типу шовку, мікроволокна та інших.
  3. Спеціальні голки із закругленим кінцем мають назву джерсі, призначені для роботи з трикотажем.
  4. Сталеві стрижні стрейч також мають закруглений кінець, проте він гостріший, ніж у джерсі. Цей вид голок використовують для роботи з еластичними тканинами.
  5. Назва голки денім говорить про те, що нею зшивають або прострочують джинсову тканину. Вона міцна, включаючи кінчик, тому може без проблем пробивати щільну тканину.
  6. Голки для шкіри мають гострі краї, вони прорізають матеріал, інакше пробити отвір точно не вийде, звичайна голка швидко затупиться. Також подібні інструменти використовуються при роботі з брезентом, клейонками.
  7. Щоб простібати або зшивати товсті тканини, застосовуються голки кордонів. Вони мають велике вушко, щоб одягати товсту нитку.

Поради щодо вибору

Купуючи голки, слід зважити на їх розмір, він позначає товщину сталевого стрижня. Є американське маркування, де діапазон чисел становить від 6 до 21, і європейське з параметрами від 55 до 130. Чим вище значення цифри – тим товщі голка.

Важливо підбирати робочий інструмент залежно від типу тканини, її товщини. Враховується варіант обробки, кількість стібків та інші параметри пошиття виробів. Нитка має вільно проходити у вушко, але при цьому сама ширина цієї частини голки не повинна бути надто великою.

Підбираються міцні інструменти з якісним заточуванням, щоб термін служби був тривалим. Це гарантують відомі виробники. Купувати можна набори, або окремі голки в залежності від робіт, що проводяться.