Установка ГБО на автомобіль: з чого почати і поради професіоналів

Газобалонне обладнання є гарною альтернативою бензиновим та дизельним двигунам. Воно дозволяє робити тихіше роботу двигуна, зменшує викид шкідливих речовин в атмосферу, витрати на експлуатацію машини зменшуються. Для проведення робіт варто звернутись до сертифікованого центру. Їх може провести компанія «Час газу встановлення ГБО».

З чого розпочати процес

При здійсненні процедури переобладнання автомобіля на газобалонне обладнання необхідно вибрати системи п’ятого або шостого покоління. Вони підходять для будь-яких видів машин, включаючи транспортні засоби, що мають двигун з безпосереднім упорскуванням палива. Однак у цьому випадку потрібно змішувати газ із деякою кількістю бензину, переналагодження таких машин потребує виваженого підходу.

Для легкових машин вибирається система, що працює на пропані, для вантажних – метану. Балон для зберігання зрідженого газу вибирається об’ємом не меншим, ніж бензобак, його установка проводиться за сидіннями або в ніші для запасного колеса. Потрібно виміряти цей простір, щоб можна було надійно розмістити ємність.

Звертатися за установкою необхідно до спеціалізованих СТО, які мають сертифікати, що дозволяють переобладнання. Ці сервісні центри потім видають документи, які надаються до органів реєстрації під час оформлення документів на машину.

Поради

При вирішенні перейти на газобалонне обладнання варто врахувати кілька факторів:

  1. Потужність двигуна автомобіля. При встановленні ГБО, особливо на метані, цей показник знизиться.
  2. Щоденна експлуатація та річний пробіг. Чим вищі ці показники, тим переобладнання машини окупиться швидше.
  3. Витрати на придбання обладнання, його встановлення та отримання сертифіката на машину під час її реєстрації. Останній документ коштує досить дорого, це потрібно врахувати під час розрахунку економічної доцільності.

Обов’язково потрібно зібрати документи для проведення робіт, пройти огляд машини в майстерні, яка може здійснювати установку.

Також потрібно отримати дозвіл на проведення робіт від структур, які здійснюють реєстрацію автомобіля, коли установку буде завершено.

Потім після монтажу ГБО необхідно провести процес отримання нових документів. Зі старим техпаспортом їздити не можна, машина з газобалонним обладнанням вважається такою, що пройшла глибоку модернізацію і отримала нові експлуатаційні характеристики.