Виготовлення пластикових карток: правила та технологія

Пластикові карти оточують нас практично всюди. Одні використовуються для оплати покупок, інші дозволяють отримувати бонуси та знижки при відвідуванні певних магазинів та закладів, треті потрібні для проїзду на транспорті тощо. Але мало хто знає, як саме відбувається виготовлення пластикових карток. Можна дізнатися, як виготовляється пластикова картка на https://tcs.ua/product-category/plastykovi-kartky/ .

Етапи виготовлення

Спеціалізовані компанії виготовляють пластикові картки на замовлення. При цьому ціна на виготовлення пластикових карток визначається залежно від складності та трудомісткості майбутньої роботи.

Процес виготовлення складається із наступних послідовних етапів.

Спочатку вибирається матеріал, з якого вирізатимуться пластикові картки обраної моделі. Зазвичай це листовий пластик. Він досить легкий та доступний за вартістю. На один аркуш міститься не менше 10 карток. Зовнішня частина матеріалу покрита спеціальним просоченням, яке спрощує процедуру друку на цій поверхні.

На наступному етапі на пластиці друкується потрібне зображення. Воно наноситься як на лицьову, так і на зворотний бік.

Далі заготівля збирається у єдине ціле. Використовуючи спеціальний стіл, майстер приступає до пошарового збирання заготовок:

  1. Перший шар – прозорий ламінат.
  2. Далі лицьова сторона майбутньої карти з нанесеним на неї зображенням.
  3. Зворотний бік карти також містить інформацію, яка була нанесена на неї в процесі друку.
  4. Як заключний шар використовується оверлей.

Усі шари фіксуються між собою за допомогою точкового зварювання. Так виходить заготівля, яку потрібно буде ламінувати в спеціальному апараті.

Заготівлі вирушають до прес-ламінатора. Там на них діятиме тиск та висока температура. Через півгодини етап запікання завершується.

Наступним етапом стає вирубування карток з цілого листа. Для цього використовується спеціальний пристрій – вирубник. Модель вирубника може бути як ручною, так і електричною. Щоб краї карти були оброблені ідеально і не мали дефектів, потрібно скористатися електричним вирубником.

На заключному етапі відбувається персоналізація карт. Це означає, що на кожну карту наноситься персональна інформація користувача у різних видах. Це може бути фото, ПІБ, штрих-код, магнітна смуга, чіп.

На цьому процедура виготовлення карток вважається завершеною. Пластикові картки повністю готові до використання.