Встановлення гбо для автомобілю: переваги та правила

Зростання цін на автомобільне паливо змушує власників автомобілів звертатися до альтернативних джерел. Найбільш доступним і поширеним варіантом є газ, який коштує менше, і експлуатація транспортного засобу, що працює на ньому, коштує дешевше. Для переобладнання пропонується встановлення ГБО від сертифікованої компанії.

Переваги

Головна перевага газобалонного обладнання видно відразу – паливо дешевше на десятки відсотків, іноді різниця може бути в рази. Для тих, хто їздить часто, переобладнання машини може окупитись у термін менше року.

Другий важливий чинник, який позначається у довгостроковому періоді – це менше навантаження на двигун та зменшення зносу всіх вузлів та деталей. Машина має більший пробіг без необхідності ремонту. Термін служби збільшується у 1,5-2 рази. Газ не змиває зі стінок двигуна масляний наліт, знижується тертя та нагрівання. Цей фактор призводить до зниження вимог щодо заміни моторного масла. Воно менше витрачається та забруднюється, тому міняти його потрібно рідше.

Завдяки вищому октановому числу газу, знижується детонація, двигун працює м’якше. Цей фактор знижує шум від роботи двигуна. Вихлоп чистіший, адже газ практично весь згоряє.

Правила

Самостійне переобладнання автомобіля на ГБО заборонено. Цим мають займатися сертифіковані майстерні, які мають відповідне обладнання та фахівців, допущених до процесу. Суворість вимог пов’язана з високою вибухонебезпечністю газу.

Потрібно пройти огляд машини та отримати висновок про можливість переобладнання, встановлення ГБО. Далі сертифікований центр проводить роботи та видає документ про всі проведені зміни. Власник повинен звернутися до органів сертифікації та отримати відповідний документ.

Далі машину та її переобладнання реєструють у МВС.

Для оформлення надаються такі папери:

  1. Паспорт власника машини та його код платника податків.
  2. Акт приймання-передачі автомобіля, виданого сервісним центром, який проводив встановлення обладнання.
  3. Свідоцтво про погодження конструкції, яке також видає СТО, що проводило роботи.
  4. Сертифікат відповідності.

Пройшовши реєстрацію та отримавши всі документи, можна експлуатувати автомобіль без обмежень. Потрібно врахувати, що дозвіл видається лише для машин із ГБО останніх поколінь.